Sådan laver jeg hare-ragout

Sådan laver jeg hare-ragout

Efter du har skudt en hare og den har hængt i nogle dage kan du følge denne opskrift på hare-ragout:

Ps - opskriften kan printes - hent opskriften HER

1 stk. hare
50 g smør
3 store løg
3 fed hvidløg
3 gulerødder
3 stængler blegselleri
tilsæt en krydderurt fx timian eller rosmarin
6 dl bouillon
250 g champignon 
250 g bacon i tern  
Salt og peber efter behov/smag

Haren parteres

Husk endelig at skære alle hinderne af - det er ikke helt nemt, men det kan godt betale sig da det ikke smager godt og en meget skarp kniv hjælper godt til.

Skær kødet i mundrette stykker og svits dem i smørret i gryden.

Tilsæt herefter småtskåret løg samt skivede gulerødder og bacon i tern. Lad det simre lidt i gryden.  

Bouillon tilsættes og skiveskåret blegselleri og champignon samt hvidløg og krydderurt tilsættes.  

Lad retten simre i 1 time og smag den herefter til med salt og peber og lad den simre endnu 20-30 minutter.  

Jævn retten efter ønske - du kan også tilsætte fløde hvis du vil.  

Serveres med kogte kartofler eller kartoffelmos.

Husk geleèn og andet tilbehør hvis du syntes det er nødvendigt.

Hare smager skønt  - specielt hvis man selv har skudt den.

Velbekomme fra Pigen på Stigen og The Danish American.

 

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar