Gåseschnitzler

Gåseschnitzler

Gåseschnitzler af den gås du selv har skudt

Se billederne mens du læser opskriften:

Du kan print opskriften ud, klik HER

Du skærer brystkødet af gåsen. Det skal herefter finpudses for hinder

m.m. Efter rensning af kødet deler du hvert bryststykke på tværs så der
bliver to flade gåsebøffer ud af hvert gåsebryst. Hver bøf deles nu endnu
engang på tværs således at du får 4 bøffer ud af et gåsebryst – altså 8
bøffer ialt. Du må lige bruge lidt snilde og en skarp kniv for at få det til at
lykkes.
Herefter finder du kødhammeren frem og selvom gåsebøfferne ER flade
så banker du så de bliver endnu fladere. Din opgave er nemlig at bryde
fibrene i bøfferne, så de bliver møre. Så giv dem en god gang bank.
Husk på dette tidspunkt at planlægge tilbehøret (*se længere nede i teksten)

- inden du ser dig om er gåseschnitzlerne nemlig færdige.

Schnitzlerne skal nu paneres - dvs. du tager en tallerken med 4-5 æg
som du pisker rundt/sammen og en anden tallerken med rasp hvor du
drysser salt og peber ned i raspen. Så dypper du hver enkelt
gåseschnitzel først i æggemassen og bagefter i raspen - begge kødsider.
Så har du smagfulde raspede schnitzler - lige klar til at komme på den
varme pande med smør/olie - alt efter behag.

Mens gåseschnitzlerne simrer på panden kan du være opmærksom på at
have gang i andre ting - nemlig tilbehøret til schnitzlerne.


* Tomat er altid godt tilbehør og kan skaffes året rundt. Jeg kan godt lide
disse varme halve tomater. Bemærk at de er skåret over på "den anden
led" - altså modsat end når du skærer tomater i både.
Du kan så drysse de rå tomater med salt, peber og timian eller rosmarin
og så stiller du dem ind i ovnen i 15-20 min. (på 200 grader).

Jeg har valgt at lægge Rösti kartofler i ovnen samtidig.


Velbekomme fra The Danish American og Pigen på Stigen

Du må meget gerne give en kommentar herunder ;-)

Tilbage til blog

Indsend en kommentar